Å kjenne seg selv og andre

Å kjenne seg selv og andre

Når noen spør deg: Hvem er du? De fleste svarer: Jeg er Laura, jeg er 25, jeg er gift, jeg jobber som kontorarbeider …

Din alder, ditt navn, ditt arbeid, din personlige situasjon, er ikke mer enn identifikasjonsdata. Det vi egentlig er er i dypet av vårt vesen.

Enten du har en god eller dårlig jobb, mer eller mindre varer, uansett om du er gift, singel, skilt, dette gir ikke viktig informasjon om hva du egentlig er.

For å kjenne seg selv må man legge alle disse eksterne aspektene til side og å dykke inn i vårt indre, i følelser, holdninger, etc …

Hvem er vi? Hvis jeg ikke jobben min eller min eiendom, definerer jeg meg selv som en ansvarlig, human, ærlig, intelligent … Men disse definisjonene du gir deg selv, du egentlig ikke beskrive heller, fordi det du tror på deg selv selv, kan ikke være virkelighet.

Faktisk kan du forveksle virkeligheten for en rekke grunner. Det er noen mennesker som har en overdimensjonert ego og når de definerer seg overdrive ting i deres favør.

Ellers overdriver noen med lav selvtillit tingene til skade når de definerer seg selv.

Så hvordan kan vi vite hvem vi egentlig?, Kan jeg stole på hva jeg tror?, Kan jeg stole på hva andre synes om meg?

Jeg er det jeg gjør, ikke det jeg tror

For å virkelig vite deg, la ut etikettene og definisjonene. Tenk for eksempel av dypere ting, som Hva er virkelig viktig i livet for meg? Hvordan vil jeg like å leve? Hvilke verdier har jeg?

Vi er det vi gjør, ikke det vi sier. Tenk deg for eksempel at noen forteller deg at hans største prioritet i livet er å bli selvstendige, men det viser seg at denne personen er 41 og fortsatt bor sammen med sine foreldre.

Hvilken informasjon gir oss denne situasjonen? Hvis en person virkelig vil ha noe, vil hun gjøre alt for å få det. Det kan være en person som søker letthet, uten ånd av innsats og offer, å bo i sitt komfortsone, og ikke gjør noe for å endre situasjonen.

Vi kan si mye med ordene, men Den sanne informasjonen er i det vi har oppnådd, hvor vi er, og hvilke handlinger vi tar.

Du kan bli bedre kjent med dine handlinger og reaksjoner enn med dine ideer og overbevisninger.

Hva forstyrrer deg, som stresser deg og hvem forstyrrer deg? Det du oppfatter som feil i andre er en del av identiteten din. Fortell meg hva som plager deg, og jeg forteller deg hvem du er.

Du kan komme for å se kvaliteten på en person i dårlige tider. For eksempel, tenk på to venner som alltid har betrodd seg om alt, selv deres mest intime hemmeligheter.

En dag argumenterer de og slutter deres vennskap. Avhengig av hvordan de reagerer på dette problemet, ser du integriteten til personen. Hvis, til tross for at de er sinte, de ikke prøver å skade eller dra nytte av hemmelighetene hun kjenner den andre, vil vi være før en person med integritet med verdier.

Hvis imidlertid en sint person som prøver å skade den andre personen i ryggen, noe som skaper et dårlig bilde og glede i sine ulykker, Vi vil bli konfrontert med en vindictiv person med liten integritet.

Det skjer ganske ofte at vi ikke ser denne negative delen i andre før vi går gjennom perioder av stress og uenigheter.

Det er derfor I gode tider er vi alle veldig gode, men du vil virkelig lære å kjenne noen i dårlige tider.

Bilde gjengitt med vennlig tillatelse fra José Manuel Ríos Valiente og Peter Smile

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: