Historien om ulven som ingen lyttet til

Historien om ulven som ingen lyttet til

Lille Røde hette barnas historie er en av de mest kjente og best elskede historiene i år. Den opprinnelige versjonen er fortalt fra det lille pikers synspunkt, Hvem er truet, så vel som sin bestemor, av en forferdelig, sterk ulv.

Når vi hørte denne fortellingen, trodde vi det var den sanne versjonen av Lille Rød hette og de fleste har aldri lurt på hva ulven måtte si om alt dette. Men som en påstått synder i denne historien, har han sikkert noe interessant å legge til.

Lief Fearn, i 1988, bestemte seg for å ta historien fra et annet synspunkt, til ulven og tillot ham å fortelle sin egen historie. Hans historie bidrar til å få oss til å forstå at noen ganger er det nødvendig å lytte til begge versjoner før de dømmer noen.

Historien om den forferdelige ulven

Skogen var huset mitt. Jeg bodde der og tok vare på det. Jeg var alltid forsiktig med å holde den ren og ryddig. På en solrik dag, mens jeg plukket opp søppel som barnevogner hadde forlatt søndag, hørte jeg fotspor. I en hast skjulte jeg meg bak et tre og så en liten jente som kom nedover banen med en liten kurv i hånden hennes.

Umiddelbart mistet jeg henne fordi hun var kledd litt gal, alle røde, med hodet dekket, som om hun ikke ønsket å bli anerkjent.

Selvfølgelig stoppet jeg for å finne ut hvem det var, og jeg spurte henne hva hennes navn var, hvor hun skulle, og så videre. Hun fortalte meg at hun skulle ta mat til bestemor og hun syntes å være en ærlig person. Men hun var fortsatt i min skog og hun var merkelig med sin rare chaperone, så jeg advarte ham om faren for å krysse dette treet uten først å be om tillatelse og spesielt med en slik skarp antrekk.

Jeg lot henne gå på vei og da skyndte jeg seg, med en snarvei jeg visste, for å komme til sin bestemors hus foran henne. Da jeg så denne fine gamle damen, forklarte jeg problemet til henne, og hun var enig med meg om at hennes barnebarn trengte en leksjon. Vi bestemte oss for at hun ville bli ute av huset, men hun gjemte seg under sengen. Jeg kledde deretter med klærne sine og kom inn i sengen.

Da barnebarnet ankom, inviterte jeg henne til å gå inn i rommet. Da hun satt i sengen, begynte hun å si noe ubehagelig om mine store ører. Jeg hadde allerede blitt fortalt slike ting før, men jeg gjorde det jeg kunne for å forsvare mine ører, og jeg fortalte ham at jeg takket dem kunne høre bedre.

Jeg ville også fortelle henne at jeg elsket stemmen sin og hvordan hun brukte den til å fortelle historier. Jeg ville virkelig høre hva hun hadde å si til meg, men hun gjorde umiddelbart en kommentar til mine bølgende øyne. Som du kan forestille deg, begynte jeg å føle en viss mislikning for denne lille jenta som i utseende var veldig bra, men egentlig var ikke veldig bra. Men som det er en vane for meg å holde den andre kinnet, fortalte jeg henne at mine store øyne hjalp meg til å se på henne bedre.

Den neste fornærmelsen skader meg virkelig. Jeg er klar over at tennene mine ikke er veldig fine, men kommentaren hun laget var veldig ubehagelig. Så, selv om jeg gjorde alt jeg kunne for å kontrollere meg selv, hoppet jeg ut av sengen og fortalte ham rasende at tennene mine tjente meg til å spise bedre!

Nå, la oss være ærlige, alle vet at ingen ulv ikke ville spise en liten jente. men denne galne jenta begynte å løpe rundt huset og skrek og bak meg og prøvde å roe henne ned til en skogranger oppdaget uventet ved døren til huset med en øks i hånden.

Det verste av alt var at jeg hadde fjernet mor-grand kjole og jeg merket umiddelbart at jeg hadde satt meg i en uløselig situasjon. Uten å se noe annet, kastet jeg meg ut av det åpne vinduet og løp så fort jeg kunne.

Jeg ville gjerne si at dette er slik denne historien endte, men bestemoren fortalte aldri sannheten. Kort tid etter Rykter begynte å sirkulere at jeg var dårlig og unfriendly, og alle begynte å unngå meg. Jeg vet ikke hva som skjedde med denne lille jenta med denne røde hetten, men siden den hendelsen har jeg aldri vært i stand til å leve i fred igjen.

Kunsten å lytte

Som vi ser i historien om Little Red Riding Hood, Vi pleier å se en historie fra en versjon uten å se hva andre kan få med. Overfor den samme virkeligheten kan hver person leve og oppleve ting på en annen og unik måte.

For å kunne kjenne en annen persons versjon, er det nødvendig å vise interesse for det og ta et øyeblikk å høre på det. dermed Ikke å vurdere ting som fast og ikke å være fengselsdommer mot andre, kan unngå misforståelser.

Å spørre og vite hvordan å lytte er ofte vanskeligere enn å snakke og gi mening. Vi har ofte en tendens til å lytte bare for å svare, ikke å forstå. Før du fyller våre munner med ord, bør vi fylle våre ører med hva personen har å si til oss.

Spør først, så døm

Ignoreres og forfalsket, ulven ble dømt uten at noen noen gang var interessert i sin versjon. Å ha bedt ham i tide eller gi ham muligheten til å forklare seg selv, ville ha tillatt oss å kjenne hans synspunkt og ikke å fordømme ham så fort.

I de fleste tilfeller er Little Red Riding Hood ikke så uskyldig som ulven er skyldig i.

Ulvene vi fordømmer for fort uten å være interessert i det de måtte fortelle er mange i vårt samfunn. På samme måte, mange av oss har vært ulver i hodet av celloer som har lyttet til forskjellige versjoner av vår.

Husk at i historier er det så mange synspunkter som det er folk involvert. Å lytte til de forskjellige versjonene, spør de forskjellige partiene og ikke dømme for fort, vil hjelpe deg med at ulvene i livet ditt kan leve i fred.

Les også: Lytte til deg selv, nøkkelen til god kommunikasjon

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: